حالت بی حال خودرو _ چرا این اتفاق می افتد (و چگونه آن را برطرف کنیم)؟ بخش دوم

علائم حالت بی حال

مطمئن نیستید که ماشین شما در حالت بی حالی است؟ اینها نشانه هایی هستند که نشان می دهد ماشین شما در حالت بی حال خودرو قرار دارد:

1. تغییر سرعت، دور در دقیقه و دنده محدود

اولین علامتی که مشاهده خواهید کرد، محدودیتی برای عملکرد ماشین شما است. کامپیوتر سرعت ماشین شما را به حدود 30 تا 45 مایل در ساعت محدود می کند و موتور شما معمولاً نمی تواند بیش از 3000 دور در دقیقه یا بیشتر بچرخد. اگر اتومات داشته باشید، ماشین شما گیربکس را نیز محدود می کند. معمولاً نمی تواند از دنده سوم عبور کند یا گاهی اوقات آن را به طور کلی فقط به یک دنده محدود می کند.

2. شتاب آهسته

نه تنها سرعت محدود است، بلکه توان خروجی موتور نیز بسیار محدود خواهد بود. این بدان معنی است که ماشین شما به اندازه معمول قدرت نخواهد داشت و شتاب آن بسیار کند خواهد بود. به یاد داشته باشید، هدف از حالت بی حال این است که با جلوگیری از کارکرد سخت قطعات ماشین شما به طور معمول، از آسیب جلوگیری کند.

3. چراغ موتور را بررسی کنید.

چراغ چک موتور معمولاً با حالت بی حالی همراه است. اگر علائم بالا را مشاهده کردید و چراغ چک موتور روشن است، خودرو شما در حالت بی حالی است. چراغ چک موتور وجود دارد تا به راننده هشدار دهد که مشکلی در سیستم انتقال قدرت خودرو وجود دارد.
ممکن است خودروی شما قبل از قرار گرفتن در حالت بی حالی، چراغ چک موتور را روشن کند. این معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که مشکل به اندازه کافی جدی نباشد، بنابراین همچنان به شما اجازه می‌دهد تا طبق معمول رانندگی کنید.
به همین دلیل است که نباید چراغ چک موتور را نادیده بگیرید. این نشان دهنده یک مشکل در موتور، گیربکس یا سیستم اگزوز است و باید قبل از شدید شدن آن، آن را برطرف کنید. به اندازه کافی آن را نادیده بگیرید و خودرو تنظیمات ایمن خرابی را درگیر می کند.

چگونه می توان ماشین را از حالت بی حالی خارج کرد.

زمانی که به طور عادی رانندگی می کنید و ناگهان ماشین شما مانند معمول کار نمی کند، می تواند بسیار ترسناک باشد. اما نترسید! همانطور که گفته شد، حالت بی حالی، حالت خودنگهداری خودرو شما است، به این معنی که تمام تلاش خود را برای جلوگیری از آسیب شدید به پیشرانه انجام می دهد. در اینجا نکاتی در مورد آنچه که باید انجام دهید اگر ماشین شما در حالت بی حالی است وجود دارد:
1. ماشین خود را در قسمتی از جاده که شلوغ نیست متوقف کنید تا از سر راه سایر رانندگان خارج شوید.
2. دنده را در P یا Park قرار دهید.
3. موتور و سوئیچ استارت را خاموش کنید، سپس حدود 60 ثانیه صبر کنید.
4. دوباره موتور را روشن کنید و دوباره سعی کنید راه بیوفتید. اگر خودرو از حالت بی حالی خارج شد، به رانندگی خود مانند حالت عادی ادامه دهید. ممکن است فقط یک خطا باشد که باعث حالت بی حالی شده است. اما توصیه می کنیم زیاد به ماشین فشار نیاورید و بعداً ماشین خود را برای تشخیص به تعمیرگاه ببرید.
5. اگر ماشین هنوز در حالت بی حالی است، با احتیاط به خانه یا تعمیرگاه برگردید. به هر کدام نزدیک‌تر است بروید، هر چه زودتر رانندگی را متوقف کنید، بهتر است. در لاین سمت راست بمانید زیرا نمی توانید خیلی سریع بروید.
با این حال، سناریوهایی وجود دارد که در آن ها نباید رانندگی را در حالت بی حالی ادامه دهید:

  • در صورت داغ شدن بیش از حد موتور نباید به رانندگی ادامه دهید، به دماسنج توجه کنید.
  • چراغ هشدار روغن روشن است.
  • اگر چراغ چک موتور چشمک می زند، بلافاصله رانندگی را متوقف کنید. تحت هیچ شرایطی نباید با چراغ چک موتور که چشمک می زند رانندگی کنید زیرا نشان دهنده یک مشکل جدی است و می تواند به خودرو آسیب برساند. شما باید ماشین را خاموش کنید.
  • اگر صداهای عجیب و غریب از موتور یا جعبه دنده می آید، خودرو را متوقف کنید.

سیم های آسیب دیده

از آنجایی که تعداد زیادی سنسور و قطعات الکتریکی وجود دارد، سیم های زیادی نیز در ماشین شما وجود دارد. خاک، زباله های جاده یا حتی جوندگانی که به داخل ماشین شما راه پیدا می کنند می توانند به سیم کشی ماشین شما آسیب برسانند.
اگر سیم‌ها آسیب ببینند، سنسور و سایر اجزای الکتریکی نمی‌توانند سیگنال‌ها و اطلاعات صحیح را به رایانه خودروی شما ارسال کنند. این باعث می شود رایانه فکر کند که یک قطعه خاص نقص دارد.
این در اصل مشابه نقص سنسور است. اما به جای سنسور معیوب، مشکل از آسیب سیم کشی ناشی می شود.

جهت مشاهده دوره کامل هوش خودرو اینجا کلیک کنید.

جهت اطلاع از شرایط کارشناسی رنگ خودرو با شماره  09352821528 تماس بگیرید.

کتاب هوش خودرو را از دست ندهید! خرید کتاب هوش خودرو

 

لطفا امتیاز خود را ثبت نمایید.
0 0 امتیاز ها
Article Rating
عضویت
به من اطلاع بده
0 Comments
نظر برخط
مشاهده همه نظرات
0
نظر خود را درباره این مقاله بیان کنیدx