شیشه جلو(بخش اول)

شیشه جلوها وظایف زیادی دارند. آن ها نه تنها از سرنشینان در برابر آب و هوا، حشرات، برگ ها و ذرات محافظت می کنند؛ بلکه به کاهش صدا، کنترل حرارت و محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش کمک می کنند. شیشه جلو شما به عملکرد کیسه هوا کمک می کند و تمام تلاش خود را برای محافظت از شما و یکپارچگی ساختاری کل وسیله نقلیه شما در صورت تصادف، انجام می دهد. امروزه آن ها همچنین دارای سنسورها، دوربین ها و سایر فناوری های میکرو برای ویژگی هایی مانند برف پاک کن های خودکار و عملکردهای ایمنی ADAS هستند.
وقتی به ویژگی‌های خودرو فکر می‌کنیم، معمولاً معایب مدهای فانتزی به ذهن می‌رسد و به ندرت شیشه جلو را در نظر می گیریم. شیشه جلو یک قهرمان گمنام و یکی از مهم ترین ویژگی های هر وسیله نقلیه است. اما آیا همه آن ها مثل هم هستند؟ فقط یک ورقه شیشه محکم؟ شاید تعجب کنید که بدانید دو نوع شیشه شیشه جلو وجود دارد و یکی ایمن‌تر، قوی‌تر و کم‌هزینه‌تر از دیگری است.

انواع شیشه جلو چیست؟

لمینت  و سکوریت. هر دو شیشه، ایمن هستند. اما کدام بهترین است؟ بیایید جزئیات، مزایا و معایب هر کدام را بررسی کنیم.

لمینت

شیشه لمینت را از دو ورقه شیشه در دو طرف یک لایه پلی وینیل شفاف (PVP) می سازند. PVP نوعی پلاستیک است. این دو ورقه شیشه با استفاده از گرمای شدید و فشار زیاد با هم ذوب می شوند تا زمانی که یکی شوند.
مزایا: استفاده از وینیل بین ورق های شیشه به جلوگیری از شکستن شیشه کمک می کند. اگرچه شیشه‌های چند لایه می‌توانند بشکنند، اما از پریدن خرده‌های شیشه در اثر برخورد و آسیب رساندن به سرنشینان جلوگیری می‌کند. این نوع شیشه همچنین از مسافران یا رانندگان بدون کمربند در برابر به بیرون پرت شدن از وسیله نقلیه در تصادف محافظت می کند – مانند یک مانع در برابر خطرات دنیای بیرون.
در صورتی که آسیب جزئی باشد، شیشه لمینت قابل تعمیر است. به طور کلی تراشه های کوچک یا ترک ها را می توان تعمیر کرد و استحکام و یکپارچگی شیشه جلو را بازیابی کرد. از آنجایی که تراشه ها و ترک ها رایج هستند، این امر در هزینه های سنگین تعویض صرفه جویی می کند و در عین حال به محیط زیست کمک می کند. نه تنها این، بلکه رایج ترین شیشه ای است که برای شیشه جلو اتومبیل استفاده می شود.
معایب: قیمت آن کمی بالاتر از شیشه سکوریت است.

سکوریت

شیشه سکوریت که به آن شیشه سخت نیز می گویند، حدود 4 برابر قوی تر از شیشه استاندارد است. این شیشه از طریق یک فرآیند گرمایش و خنک کننده سریع در یک کوره تمپرینگ ساخته می شود که به دمای حداکثر حدود 620 درجه سانتیگراد می رسد.
این نوع شیشه عمدتا در شیشه های جانبی و عقب خودرو استفاده می شود اما برای شیشه جلو نیز به کار می رود.
مزایا: فرآیند تمپر کردن تضمین می کند که اگر شیشه بشکند، به قطعات کوچکی به اندازه سنگریزه (به جای خرده) خرد می شود تا خطر آسیب را کاهش دهد. شیشه شکسته صاف است و تیز نیست و احتمال بریدگی و ساییدگی را تا حد زیادی کاهش می دهد.
معمولاً نسبت به شیشه لمینت ارزان‌تر است.
معایب: آسیب به شیشه سکوریت مانند یک تراشه کوچک یا ترک قابل تعمیر نیست. اگر آسیب ببیند، باید به طور کامل تعویض شود. تعویض مکرر شیشه سکوریت به این معنی است که ممکن است هزینه بر باشد.

پنج دلیل رایج آسیب شیشه جلو

این یک واقعیت کمتر شناخته شده است که شیشه جلوی شما نقش اساسی در ایمنی راننده و سرنشین دارد. این شیشه 34 درصد از یکپارچگی ساختاری خودروی شما را فراهم می کند و نصب صحیح آن برای باز شدن مناسب کیسه های هوا ضروری است. آسیب دیدن شیشه جلو در برخی از مراحل عمر ماشین شما اجتناب ناپذیر است.
در این مقاله به بررسی رایج‌ترین علل آسیب شیشه جلو، از جمله ترک‌ها، تراشه‌ها و خراش‌ها می‌پردازیم و همچنین راه‌هایی را برای جلوگیری از آن بررسی می‌کنیم.

چگونه شیشه های جلو تراشه یا ترک می خورند؟

یک شیشه جلو با کیفیت خوب به طرز شگفت انگیزی محکم است، با این حال آن ها از شیشه هستند، بنابراین ممکن است آسیب ببینند. در اینجا برخی از رایج‌ترین دلایلی که ممکن است شیشه جلوی شما بشکند یا ترک بخورد را آوردیم:

1. آوار جاده

سنگ‌های بزرگ و کوچک، سنگ‌ریزه‌ها و شن‌های پرتاب شده توسط لاستیک‌های دیگر خودروها (یا افتادن از پشت کامیون) از شایع‌ترین علل آسیب شیشه جلو هستند. این پرتاب های کوچک و سخت که با سرعت حرکت می‌کنند می‌توانند به راحتی به شیشه جلو شما ضربه بزنند و باعث تراشه یا ترک خوردن شیشه شوند. در حالی که برای جلوگیری از برخورد تصادفی با سنگ نمی‌توانید کار زیادی انجام دهید، اما حفظ کردن فضای کافی بین ماشین شما و وسیله نقلیه جلویی، احتمال این اتفاق را کاهش می‌دهد. اگر ماشین دیگری در حال سبقت گرفتن است، به عنوان یک قاعده کلی، سرعت خود را کاهش دهید و هنگام حرکت بر روی سنگریزه یا مناطقی که در حال ساخت و ساز هستند، بیشتر مراقب باشید.

2. آب و هوای بد

آب و هوای همیشه در حال تغییر نیز یکی از دلایل رایج آسیب شیشه جلو است. شاخه‌های درختان و سایر زباله‌هایی که در اثر بادهای شدید به پرواز در می آیند، می‌توانند مانند سنگ‌ها و تگرگ‌های سنگین، آسیب‌هایی را ایجاد کنند. اگر گاراژ یا جای پارک سرپوشیده دیگری دارید، ممکن است ایده خوبی باشد که از آن در هوای طوفانی استفاده کنید و از جاده ها دوری کنید!

جهت مشاهده دوره کامل هوش خودرو اینجا کلیک کنید.

لطفا امتیاز خود را ثبت نمایید.
0 0 امتیاز ها
Article Rating
عضویت
به من اطلاع بده
0 Comments
نظر برخط
مشاهده همه نظرات

با دوره هوش خودرو آشنا هستید؟

این دوره تنها دوره ی جامع در زمینه کارشناسی رنگ خودرو می باشد که به صورت حضوری و غیر حضوری برگزار می شود.
  • 02186120995
  • 09352821528

راست کلیک در این بخش مسدود می باشد!

0
نظر خود را درباره این مقاله بیان کنیدx

پاپ آپ معامله گر هوشمند