حالت بی حال خودرو _ چرا این اتفاق می افتد (و چگونه آن را برطرف کنیم)؟

آیا تا به حال ماشین خود را رانندگی کرده اید و ناگهان قدرت نمی گیرید؟ و سپس چراغ چک موتور شما روشن می شود؟ یعنی ماشین شما در حالت بی حال خودرو است. چراغ چک موتور نشان می دهد که مشکلی در پیشرانه ماشین شما وجود دارد.
این می تواند موتور، گیربکس یا سیستم اگزوز باشد. اگر اخیراً این اتفاق برای شما افتاده است، نگران نباشید. ما در این پست در مورد حالت بی حال بحث خواهیم کرد، از اینکه چیست، چرا اتفاق می افتد و چگونه ماشین خود را تعمیر کنید.

ماشین بی حال

حالت بی حال خودرو و حالت ایمن از کار افتادن اساساً حالتی است که خودروی شما با آن از خود محافظت می کند. این بدان معناست که خودروی شما دچار مشکل جدی است و ادامه رانندگی با آن می‌تواند باعث آسیب جدی شود. این مشکل بیشتر از سیستم انتقال آن ناشی می شود.
سیستم انتقال حالت بی حال را برای محدود کردن توان خروجی و انتقال قدرت موتور برای جلوگیری از چنین آسیب‌هایی درگیر می‌کند. در این حالت متوجه خواهید شد که ماشین شما فقط می تواند یک دنده را درگیر کند، شاید در بعضی ماشین ها دو دنده. و سرعت را به حدود 30 تا 45 مایل در ساعت محدود می کند.
هدف از حالت بی حال این است که بتوانید به رانندگی برای رسیدن به خانه یا مقصد خود ادامه دهید و در حین انجام این کار از آسیب بیشتر جلوگیری کنید. در بیشتر موارد، خودروی شما لوازم جانبی مانند تهویه مطبوع و رادیو را نیز خاموش می‌کند تا انرژی برای کارکرد خودرو حفظ شود. اما دقیقا چه چیزی باعث حالت بی حال می شود؟

دلایل حالت بی حال

همانطور که گفته شد، مشکل به احتمال زیاد از سیستم انتقال خودرو ناشی می شود. اما موارد دیگری نیز ممکن است باعث شود خودروی شما در حالت بی حال قرار بگیرد، در اینجا دلایل احتمالی وجود دارد:

1. مایع انتقال کم

گیربکس مجموعه ای از چرخ دنده ها است که نیرو را از موتور به چرخ ها با کارایی بیشتری منتقل می کند. از آنجایی که چرخ دنده های داخل اصطکاک زیادی را تجربه می کنند، برای کاهش اصطکاک و گرما به روان کننده نیاز دارد. این کار گیربکس شما را روان نگه می دارد و طول عمر آن را افزایش می دهد.
مایع انتقال معمولاً هر 30000 تا 50000 مایل باید تعویض شود. اگر سیال قدیمی باشد، در روانکاری گیربکس موثر نخواهد بود. علاوه بر این، اگر واشر یا تابه فرسوده یا آسیب دیده باشد، مایع انتقال ممکن است نشت کند.
اگر گیربکس مایع کافی نداشته باشد، ممکن است فشار خود را از دست بدهد که از عملکرد صحیح آن جلوگیری می کند. همچنین، نبود مایع کافی به این معنی است که گیربکس به درستی روغن کاری نمی شود. این باعث افزایش اصطکاک و گرما می شود که منجر به سیستم انتقال بیش از حد گرم می شود.
هنگامی که گیربکس بیش از حد گرم می شود، می تواند منجر به آسیب شدید شود. به همین دلیل است که حالت بی حال را درگیر می کند تا عملکرد گیربکس محدود شود و از آسیب جلوگیری کند.

2. خرابی کلاچ، اتصالات یا شیر برقی

اگر کلاچ یا اتصالات داخل گیربکس از کار افتاده باشد یا به درستی تنظیم نشده باشد، ممکن است خودروی شما در حالت بی حال قرار گیرد. این برای جلوگیری از استرس یا آسیب بیشتر به گیربکس است و شما را از بازسازی گران قیمت گیربکس نجات می دهد.
اگر گیربکس اتوماتیک دارید، ممکن است شیر برقی معیوب داشته باشید. شیر برقی یک شیر الکترو هیدرولیک است که جریان سیال گیربکس را کنترل می کند و این چیزی است که به گیربکس اتوماتیک اجازه تعویض دنده را می دهد.
شیر برقی بد نمی تواند کار خود را انجام دهد و عملکرد سیستم انتقال را مختل می کند. متوجه خواهید شد که گیربکس شما کند است و یا حتی از تعویض دنده خودداری می کند. هنگامی که مشکل به اندازه کافی بد باشد، خودرو حالت بی حال را روشن می کند تا گیربکس حفظ شود.

3. نقص سنسور

ماشین یک دستگاه بسیار پیچیده است و به حسگرهای زیادی نیاز دارد تا مطمئن شود همه چیز به خوبی با هم کار می کند. اکثر خودروهای مدرن از سنسور سرعت، فشار مطلق منیفولد و سنسور موقعیت دریچه گاز برای تغذیه کامپیوتر خودرو با اطلاعات مختلف در مورد وضعیت خودرو استفاده می‌کنند.
سپس از این اطلاعات استفاده می کند تا به گیربکس بگوید که چه زمانی باید دنده بالا یا پایین را تغییر دهد. برای مثال، اگر ماشین تشخیص دهد که پای خود را پایین می‌گذارید، به‌طور خودکار دنده‌ها را پایین می‌آورد، زیرا فرض می‌کند که شما قدرت بیشتری می‌خواهید و می‌خواهید سریع حرکت کنید.
چگونه این باعث می شود که ماشین به حالت بی حالی برود؟ خب، کامپیوتر ماشین شما برای دریافت اطلاعات در محدوده از پیش برنامه ریزی شده توسط سازنده طراحی شده است. اگر اطلاعاتی خارج از این محدوده دریافت کند، یک برنامه نویسی “ثانویه” یا به عبارت دیگر، حالت بی حالی را درگیر می کند.
برای مثال، فرض کنید TPS قرار است اطلاعاتی بین مقدار “1-10” ارسال کند. اگر کامپیوتر ماشین شما به طور ناگهانی مقدار “12” را دریافت کرد، فرض می کند که در سنسور TPS خطا وجود دارد.
سپس حالت بی حالی را درگیر می کند تا از بروز هرگونه آسیب جلوگیری کند. البته این یک ساده سازی بیش از حد است، اما به طور کلی به این روش کار می کند. اگر سنسور خراب شود، ممکن است اطلاعات نادرستی ارسال کند که خودرو را در حالت ایمن قرار می دهد.

جهت مشاهده دوره کامل هوش خودرو اینجا کلیک کنید.

جهت اطلاع از شرایط کارشناسی رنگ خودرو با شماره  09352821528 تماس بگیرید.

کتاب هوش خودرو را از دست ندهید! خرید کتاب هوش خودرو

لطفا امتیاز خود را ثبت نمایید.
0 0 امتیاز ها
Article Rating
عضویت
به من اطلاع بده
0 Comments
نظر برخط
مشاهده همه نظرات

با دوره هوش خودرو آشنا هستید؟

این دوره تنها دوره ی جامع در زمینه کارشناسی رنگ خودرو می باشد که به صورت حضوری و غیر حضوری برگزار می شود.
  • 02186120995
  • 09352821528
0
نظر خود را درباره این مقاله بیان کنیدx

پاپ آپ معامله گر هوشمند