09127300460 / 02186120995
در اصل، بیشتر سیستمهای ترمز وسایل نقلیه، ترمزهای درام با حرکت مکانیکی با کفشکهای در حال انبساط داخلی بودند. یعنی فشار پا که روی پدال ترمز اعمال میشد، مستقیماً توسط سیستمی از کابلهای انعطافپذیر به تایرها منتقل میشود. با این حال، ترمزهای مکانیکی به سختی قابل تنظیم بودند تا نیروی ترمز برابری در هر چرخ اعمال شود. و با افزایش وزن و سرعت خودرو، نیروی بیشتر و بیشتری روی پدال ترمز از راننده نیاز بود.
ترمزهای مکانیکی با سیستمهای هیدرولیک جایگزین شدند، که در آن پدال ترمز به پیستونهای سیلندر اصلی و از آنجا توسط لولههای فولادی با بخشهای انعطافپذیر، به سیلندرهای جداگانه در چرخها متصل میشود. مدارهای هیدرولیک جلو و عقب از هم جدا هستند. سیلندرهای فرمان بین انتهای متحرک کفشکهای ترمز قرار گرفتهاند و به هر کدام دو پیستون تعبیه شده است که با فشار مایع بین آن ها به سمت بیرون، به سمت انتهای سیلندر حرکت میکنند. همانطور که این پیستون ها به سمت بیرون حرکت می کنند، کفش های ترمز را به سطح داخلی درام ترمز متصل به چرخ فشار می دهند.
افزایش بیشتر در وزن و سرعت خودرو، حتی استفاده از ترمزهای هیدرولیکی را برای رانندگان دشوار کرد، و در نتیجه خودروها به سیستم ترمز برقی مجهز شدند. این سیستم تقریباً مشابه سیستم هیدرولیک است با این تفاوت که پیستون سیلندر اصلی به جای فشار پا روی پدال، کمک های قدرتی مختلف، از چندین نوع دارد.
ترمز برقی با کمک خلاء برای یک خودرو. یک خلاء ثابت در تقویت کننده ترمز توسط موتور حفظ می شود. هنگامی که پدال ترمز فشار داده می شود، یک سوپاپ باز می شود و هوا به داخل محفظه فشار در سمت راننده می رود. فشار وارد شده توسط این هوا به خلاء یک پیستون را فشار می دهد . در نتیجه به فشار وارد شده توسط راننده بر روی پدال کمک می کند. پیستون به نوبه خود به سیلندر اصلی فشار وارد می کند که از آن مایع ترمز مجبور می شود روی ترمزها عمل کند.
گرم شدن بیش از حد درامها و کفشکهای ترمز باعث میشود در صورت استفاده طولانی مدت از ترمزها، آن ها کند شوند و کارایی خود را از دست بدهند. این مشکل با استفاده از پره های خنک کننده آلومینیومی متصل به بیرون درام ترمز برای افزایش سرعت انتقال حرارت به هوا حل شده است. دریچه هایی در چرخ ها برای افزایش گردش هوا برای خنک سازی در نظر گرفته شده است.
ترمزهای دیسکی که در اصل برای هواپیما ساخته شده بودند، علیرغم قیمت بالاتر، به دلیل مقاومت در برابر خراب شدن، در همه جا وجود دارند. اگرچه سیستم ها چهار چرخ هستند، معمولا دیسک ها روی چرخ های جلو نصب می شوند و واحدهای درام معمولی در عقب نگه داشته می شوند. آن ها در اکثر خودروهای اروپایی از دهه 1950 و بیشتر مدل های آمریکایی از اواسط دهه 1970 استاندارد بودند.
هر چرخ دارای یک دیسک روی توپی و یک واحد ترمز یا کالیپر است که به طور محکم به سیستم تعلیق متصل شده است. کالیپر از دو مجموعه پد اصطکاکی، یکی در هر طرف دیسک استفاده می کند. هنگامی که ترمز اعمال می شود، فشار هیدرولیک لنت های اصطکاک را به دیسک فشار می دهد. این فرآیند به صورت خود تنظیم است و توانایی دیسکها برای دفع سریع گرما در جریان هوای آزاد باعث میشود که عملاً در برابر خراب شدن، مصون باشند.
یک مجموعه ترمز دیسکی. هنگامی که پیستون های هیدرولیک کالیپر را فشار می دهند و لنت های ترمز (مجموعه های کفشک و آستر) را روی دیسک چرخان (روتور) که به توپی چرخ پیچ می شود، فشار می دهند، چرخش چرخ ها را به دلیل اصطکاک کند می کنند.
سیستم های ترمز ضد قفل (ABS) در اواخر دهه 1980 در دسترس قرار گرفت و از آن زمان به صورت استاندارد در تعداد فزاینده ای از خودروهای سواری استفاده شده است. تاسیسات ABS شامل حسگرهای روی چرخ است که سرعت چرخش چرخ را به یک ریزپردازنده وارد می کند. هنگامی که چرخش چرخ به دلیل لغزش لاستیک یا کاهش کشش افزایش می یابد، واحد کنترل به یک مدولاتور هیدرولیک یا الکتریکی سیگنال می دهد تا فشار خط ترمز را تنظیم کند. این باعث می شود از قفل شدن قریب الوقوع چرخ جلوگیری کند.
ترمز همچنان به کار خود ادامه می دهد زیرا سیستم به طور دوره ای فشار را آزاد می کند و فشار وارد می کند. مشابه اما بسیار سریع تر از حالتی که راننده به سرعت پدال ترمز را روی یک خودروی بدون ABS، فشار می دهد. چرخ ها همچنان به چرخش خود ادامه می دهند و توانایی راننده برای هدایت وسیله نقلیه و توقف در فاصله کمتری را حفظ می کنند.
اجزای یک سیستم ترمز ضد قفل.
ترمزهای دستی معمولاً از نوع مکانیکی هستند . آنها با استفاده از یک کابل انعطاف پذیر که به یک اهرم دستی یا پدال متصل است، فقط به کفشک های ترمز عقب نیرو وارد می کنند. در خودروهای دارای گیربکس اتوماتیک، معمولاً یک قفل اضافی به شکل یک پنجه ارائه میشود. در این نوع میتوان با قرار دادن اهرم تعویض دنده در موقعیت «پارک» درگیر شد تا از چرخش محور محرک و چرخهای عقب جلوگیری شود. پدال ترمز سرویس باید اعمال شود تا امکان جابجایی گیربکس از موقعیت پارک را فراهم کند. این امکان حرکت ناخواسته وسیله نقلیه را که می تواند در اثر حرکت تصادفی کنترل گیربکس ایجاد شود، از بین می برد.
جهت مشاهده دوره جامع کارشناسی خودرو اینجا کلیک کنید.