موتور دمنده برای بخاری ماشین حیاتی است. وظیفه آن گرفتن گرمای تولید شده توسط سیستم مذکور و دمیدن هوای گرم در سراسر هسته بخاری، از طریق سیستم تهویه و داخل کابین است. اگر این قطعه از کار بیفتد، شما بدون سیستم کنترل هوای مناسب میمانید – این نه تنها راحتی هنگام رانندگی را به خطر میاندازد، بلکه بر عملکردهای مفیدی مانند مهزدایی پنجرهها نیز تأثیر میگذارد که میتواند منجر به مشکلات دید و خطرات احتمالی جاده شود. برخلاف اکثر موارد موجود در این لیست، موتور دمنده معیوب به دلیل مشکل سیمکشی به جای نشتی یا آسیب قطعات ایجاد میشود. در غیر این صورت، ممکن است به رله برق معیوب یا فیوز سوخته نگاه کنید.
کارشناسی خودرو در تهران
ترموستات به عنوان یک دروازه بان عمل می کند و مسئول نگه داشتن مایع خنک کننده در داخل موتور تا زمان مناسبی است که بتواند به سیستم خنک کننده و دریچه ها رها شود. در صورت خرابی، این قطعه قادر به تنظیم دمای موتور نخواهد بود. این به معنای کمبود گرما از سیستم گرمایش خودرو است و چراغ چک موتور نیز ممکن است در این فرآیند فعال شود. علاوه بر این، میتواند منجر به سرد شدن بیش از حد موتور شود و در هنگام رانندگی مشکل قابل توجهی ایجاد کند.
یک ترموستات بسته گیر کرده باعث می شود که مایع خنک کننده داخل موتور بدون اینکه ابتدا گرم شود آزادانه در کل سیستم خنک کننده گردش کند و در نتیجه موتور بیش از حد گرم می شود و بخاری ماشین شما با وجود روشن بودن هوای سرد را می دمد. برعکس، یک ترموستات باز باعث می شود دمای موتور پایین بماند و گرمکن ماشین بیشتر طول بکشد تا گرم شود (یا اصلاً گرم نشود). مورد دوم نیز احتمالاً نشانه ای از مشکل هسته بخاری است.
مسدود شدن رادیاتورهای بخاری به مرور زمان طبیعی است و نباید برای دارندگان خودرو، به ویژه آن هایی که خودروهای واقعا قدیمی دارند، تعجب آور باشد. اما از نادیده گرفتن علائم اولیه انسداد خودداری کنید. هنگامی که رادیاتور مسدود میشود، عبور مایع خنککننده از یاتاقانهای آن دشوارتر میشود و باعث میشود که بخاری خودرو در مواقع نیاز داغ نشود.
گرفتگی رادیاتور علائم خاصی دارد که آن را نشان می دهد و هرگز نباید آن را با وسیله نقلیه ای که یک دقیقه طول می کشد تا گرم شود قبل از اینکه بتواند هوای داغ را در داخل کابین دمد اشتباه گرفت. اگر مایع خنک کننده به وضوح نشتی داشته باشد یا ضخیم تر یا تیره تر از حد معمول باشد، می دانید که رادیاتور شما گرفتگی دارد. همچنین ممکن است پره های رادیاتور خم شده، پمپ آب آسیب دیده، یا خوانش دمای گیج فوق العاده بالا داشته باشید.
کارشناسی خودرو در تهران
نشتی ها به طور طبیعی بخشی از این لیست هستند، با توجه به اینکه نسبت معمول ضد یخ و آب 50:50 نیاز است تا سیستم خنک کننده خودرو شما عملکرد موثری داشته باشد. این نسبت به راحتی مختل نمی شود مگر اینکه به اجزای سیستم خنک کننده آسیب یا آلودگی در ترکیب خنک کننده وارد شود. اما وقتی این نسبت به هم میخورد می شود، نشت یکی از اولین نشانه هایی است که آشکار می شود.
علیرغم آنچه بسیاری از مالکان فکر میکنند، این وضعیت میتواند دشوار باشد زیرا نشتها میتوانند در هر جایی ظاهر شوند و آن ها را غیرقابل پیشبینی و پیدا کردن آنها را دشوار میکند. خوشبختانه، بررسی آسیب رادیاتور، پمپ آب و شیلنگهای خودرو (از جمله موارد دیگر) میتواند به شما در کاهش منبع نشتی کمک کند.
مشکلات پمپ آب یک علامت مشترک با گرفتگی رادیاتور دارد، به ویژه خوانش دمای بسیار بالای موتور. این نشانگر ممکن است به صورت پراکنده یا در کنار گرمای مکرر موتور اتفاق بیفتد. طی این اتفاق، پمپ دیگر نمی تواند آب گرم یا مایع خنک کننده را در سراسر بلوک موتور و هسته بخاری به گردش درآورد. در آخر، هسته بخاری گرم نمی شود و بخاری ماشین را از کار می اندازد. در بدترین سناریو، عدم رسیدگی به پمپ آب بد ممکن است منجر به آسیب جدی تری به موتور شود.
شیلنگ های بخاری مایع خنک کننده را از فایروال از طریق بخاری ماشین می رسانند و زمانی که دومی به اندازه کافی داغ نشد باید فوراً بررسی شوند. اگر یکی یا هر دو شیلنگ بخاری آسیب ببیند، این قطعات کار نمی کنند، زیرا وظیفه انتقال حرارت اضافی (به شکل مایع خنک کننده موتور) از موتور به هسته بخاری و بالعکس را بر عهده دارند. به طور معمول، شیلنگ های بخاری آسیبدیده نیاز به تعویض فوری دارند. در غیر این صورت، ادامه استفاده در صورت عدم رسیدگی در نهایت منجر به از کار افتادن کامل کل موتور و سیستم خنک کننده خواهد شد.
جهت مشاهده دوره کامل هوش خودرو اینجا کلیک کنید.
جهت اطلاع از شرایط کارشناسی رنگ خودرو با شماره 09352821528 تماس بگیرید.
کتاب هوش خودرو را از دست ندهید! خرید کتاب هوش خودرو