روش جرم گیری رادیاتور (بخش دوم)

ادامه دستورالعمل گام به گام

مرحله 4: رادیاتور را تمیز کرده و وضعیت آن را بررسی کنید.

رادیاتور یک مخزن فلزی است که در قسمت جلویی کاپوت، درست در کنار موتور، باریک و بلند است. به احتمال زیاد متوجه مقداری آلودگی، زباله و کثیفی انباشته شده در قسمت بیرونی آن خواهید شد. بنابراین، قبل از انجام جرم گیری رادیاتور، باید رسوبات روی مخزن فلزی را نیز تمیز کنید.
این کار را با استفاده از آب گرم و صابون و برس انجام دهید تا از افتادن آن ها به داخل رادیاتور و ایجاد مشکل در سیستم خنک کننده جلوگیری کنید.
همچنین باید لوله رادیاتور را از نظر زنگ زدگی، ترک و خوردگی بررسی کنید که بر عملکرد کل سیستم تأثیر منفی می گذارد. با یک مکانیک مشورت کنید یا در صورت مشاهده، برای خرید قطعات جایگزین به فروشگاه قطعات خودرو محلی خود مراجعه کنید.

مرحله 5: ضد یخ قدیمی را تخلیه کنید.

تشت زهکشی را درست زیر شیر پت کوک یا شیر تخلیه در پایین سمت چپ یا پایین رادیاتور قرار دهید.
سپس، درپوش فشار یا درپوش رادیاتور را که در بالای رادیاتور قرار دارد، با چرخاندن آهسته آن در خلاف جهت عقربه‌های ساعت باز کنید.
سپس با یک پیچ گوشتی یا آچار سوکت، شیر پتکوک یا شیر تخلیه را به آرامی باز کنید.
پس از باز کردن دریچه پت‌کک یا دوشاخه تخلیه، منتظر بمانید تا مایعات به طور کامل از رادیاتور خارج شوند. سپس دریچه پت کوک یا پلاگین زهکشی را ببندید.
برای دفع صحیح ضدیخ قدیمی، آن را در چند ظروف پلاستیکی نگهداری کنید و روی آن ها برچسب بزنید.

کارشناسی خودرو در تهران

مرحله 6: رادیاتور را با پاک کننده رادیاتور و آب مقطر بشویید.

پس از تخلیه رادیاتور، یک بطری کامل پاک کننده رادیاتور را از جایی که درپوش فشار را برداشته اید در مخزن رادیاتور بریزید و سپس با استفاده از یک قیف، یک گالن آب مقطر بریزید.
سپس درپوش فشار را در جای خود قرار دهید. سپس موتور را با حرارت حداکثر به مدت حدود 15 دقیقه روشن می کنید تا مخلوط پاک کننده و آب در کل سیستم خنک کننده بچرخد تا آن را تمیز کند.
موتور و مایعی که از ماشین شما عبور می کند بعد از آن داغ می شود. قبل از شروع مجدد شستشو، اجازه دهید 15 دقیقه خنک شوند تا نسوزید.
هنگامی که موتور در نهایت خنک شد، درب رادیاتور و شیر پت‌کک یا دریچه تخلیه را یک بار دیگر باز کنید تا رادیاتور تخلیه شود. سپس یک بار دیگر دریچه تخلیه را ببندید.

مرحله 7: رادیاتور را فقط با آب مقطر شستشو دهید.

فرآیند جرم گیری رادیاتور با آب مقطر دقیقاً مشابه مرحله قبل است، فقط با آب مقطر. اما باید شستشو را تکرار کنید تا زمانی که آب خارج شده از رادیاتور شفاف شود.
هنگامی که آب در نهایت شفاف شد، یک بار شستشوی نهایی را انجام دهید تا از تمیز بودن رادیاتور اطمینان حاصل کنید. سپس یک بار دیگر پس از شستشو، شیر پت‌کک یا دریچه تخلیه را ببندید.

کارشناسی خودرو در تهران

مرحله 8: مایع خنک کننده را در رادیاتور دوباره پر کنید.

مقدار ضد یخ جدیدی که باید در رادیاتور پر شود بستگی به دستورالعمل های کتابچه راهنمای خودرو دارد. اما معمولاً نیم گالن ضد یخ جدید مخلوط با نیم گالن آب مقطر است که می توانید آن را در یکی از گالن هایی که حاوی آب مقطر است تهیه کنید. یا می توانید از مخلوط 50/50 آماده استفاده کنید.
مخلوط را با استفاده از قیف داخل آن بریزید تا به خط پر شود. اگرچه ممکن است مایع خنک کننده به طور کامل در قیف جریان نداشته باشد، اما می توان آن را در مرحله بعدی حل کرد.

مرحله 9: موتور را روشن کنید تا مایع خنک کننده به سمت سیستم خنک کننده پایین بیاید.

دوباره موتور را با بخاری روشن به مدت حداکثر 15 دقیقه روشن کنید تا مایع خنک کننده به سمت سیستم خنک کننده پایین بیاید. این کمک می کند تا هوای وارد شده به رادیاتور خارج شود. سپس قیف را بردارید و درپوش فشار را در جای خود قرار دهید.

مرحله 10: مطمئن شوید که رادیاتور پر است.

دوباره موتور را به مدت 15 دقیقه خنک کنید و درب فشار را باز کنید.
سپس باید بررسی کنید که آیا مخلوط مایع خنک کننده و آب به خط پر شدن رادیاتور رسیده یا خیر و اگر نشد مقدار بیشتری از مخلوط را اضافه کنید.
فرض کنید یک مخلوط خنک کننده و آب باقی مانده است. در این صورت، می‌توانید آن را در ظرف سرریز نگهداری کنید، یا ممکن است آن را برای دفعه بعدی که می‌خواهید رادیاتور را شستشو دهید، ذخیره کنید.
نتیجه
فقط به یاد داشته باشید که مراحل نحوه جرم گیری رادیاتور را هر چند وقت یکبار که در دفترچه راهنمای وسیله نقلیه شما توصیه می کند انجام دهید. با این کار، از مشکلات خوردگی رادیاتور، گرمای بیش از حد تولید شده در موتور و خرابی موتور جلوگیری خواهید کرد.

جهت مشاهده دوره کامل هوش خودرو اینجا کلیک کنید.

جهت اطلاع از شرایط کارشناسی رنگ خودرو با شماره  09352821528 تماس بگیرید.

کتاب هوش خودرو را از دست ندهید! خرید کتاب هوش خودرو

کارشناسی خودرو در تهران

لطفا امتیاز خود را ثبت نمایید.
0 0 امتیاز ها
Article Rating
عضویت
به من اطلاع بده
0 Comments
نظر برخط
مشاهده همه نظرات
0
نظر خود را درباره این مقاله بیان کنیدx