نحوه انجام بازرسی خودرو دست دوم (بخش دوم)

فضای داخلی ماشین

همانطور که برای اولین بار در خودرو دست دوم را باز می کنید، هوای داخل آن را بو کنید. حذف برخی از بوها مانند کپک یا دود ممکن است دشوار باشد. بوی کپک می تواند نشانه نشت آب در داخل ماشین باشد. برای بررسی نشت آب، کفپوش ها را بیرون بیاورید و لکه های مرطوب روی فرش را در اطراف احساس کنید.
سوار ماشین شوید و به تمام صندلی ها و تودوزی ها نگاه کنید. به دنبال پارگی، لکه یا سایر علائم آسیب باشید. روکش سقف را برای لکه یا افتادگی بررسی کنید که نشان دهنده نشتی آب از سانروف، درها یا پنجره ها است. جعبه دستکش را باز کنید و زیر صندلی های عقب را برای آسیب آب نگاه کنید. ببینید آیا قطعاتی ترک خورده، آسیب دیده یا گم شده است. روی هر یک از صندلی‌ها، از جمله صندلی‌های عقب بنشینید و بررسی کنید که تنظیمات صندلی کار کند.
تمام دکمه های روی داشبورد را به نوبه خود فشار دهید تا مطمئن شوید که کار می کنند. سنسورهای پارک، دوربین پارک عقب و همه چراغ‌ها و سیگنال‌ها را بررسی کنید. مطمئن شوید که برف پاک کن ها کار می کنند. بخاری فول بلاست را روشن کنید و ببینید چقدر طول می کشد تا گرم شود. تهویه مطبوع را روشن کنید تا ببینید به سرعت به هوای سرد تغییر می کند یا خیر.

کارشناسی خودرو در تهران  

***

هنگام امتحان کردن آن ها در هر تنظیم، به صدای جیر جیر یا سر و صدا کردن گوش دهید. رادیو را روشن کنید و چند تنظیمات مختلف را امتحان کنید تا مطمئن شوید کار می کند. اگر موسیقی یا تلفن خود را به رادیو ماشین وصل می‌کنید، آن اتصال را آزمایش کنید.
پنجره‌ها را باز کنید و ببینید که آیا پنجره‌ای کندتر از بقیه پایین می‌آیند یا سر و صدا می‌کنند. سانروف یا مونروف را باز کنید و به نشانه هایی گوش دهید که در تلاش برای عملکرد صحیح هستند. مطمئن شوید که به درستی باز و بسته می شود و در صورت بسته شدن آب بندی می شود. اگر خودرو دارای سقف کانورتیبل است، از چراغ قوه برای جستجوی پارگی استفاده کنید.
کیلومتر شمار را برای مسافت پیموده شده خودرو بررسی کنید. سن خودرو هم تحت تاثیر زمان و هم مایل های طی شده است. به سایش پدال ترمز نگاهی بیندازید تا اطمینان حاصل کنید که آیا به اندازه ای که از خودرویی که این مایل ها رانده شده است، فرسوده شده است یا خیر.
وقتی ماشین را روشن می کنید، ببینید که آیا چراغ های هشدار برای مدت کوتاهی روشن می شوند یا خیر. باید روشن شوند، از جمله چراغ چک موتور، و سپس خاموش شوند. اگر نتوانستند روشن شوند، یا اگر روشن بمانند، نشان دهنده این است که چیزی اشتباه است. برای مثال چراغ کیسه هوا نباید چشمک بزند یا روشن بماند.
اگر خودرو گیربکس دستی است، کلاچ را فشار دهید. توجه داشته باشید که آیا احساس سفت یا لق بودن می دهد.
اگر خودرو گیربکس اتوماتیک است، دنده را به درایو منتقل کنید. نباید به چرخ دنده بچسبد.

کارشناسی خودرو در تهران  

شاسی و زیر بدنه

نگاه کنید تا ببینید آیا هیچ یک از سپرهای داخلی گلگیر گم شده یا شکسته است.
با استفاده از زانوی خود، سپر را به سمت پایین فشار دهید تا سه بار بالا و پایین بپرید. وقتی توقف می کنید، ببینید آیا ماشین بیش از دو بار پرش می کند یا خیر – نباید اینطور باشد. این تست را در هر گوشه ماشین تکرار کنید. این کمک فنرها را تست می کند. اگر ماشین بیش از حد پرش کند، کمک فنرها باید تعویض شوند.
قبل از به زیر ماشین رفتن، آن را به صورت ایمن بالا بیاورید. زیرشاخه را از نظر زنگ زدگی بررسی کنید. لایه زیرین تازه می تواند هر گونه تعمیرات ساختاری اخیر را که در خودرو انجام شده است پنهان کند. چرخ ها را فشار داده و بکشید تا ببینید آیا آن ها به جلو و عقب حرکت می کنند یا خیر. اگر این کار را انجام دهند، بلبرینگ یا سیستم تعلیق چرخ ممکن است وضعیت بدی داشته باشد. به اتصالات CV نگاه کنید تا مطمئن شوید که پاره نشده اند.

***

سیستم اگزوز را برای هر نقطه سیاهی که نشان دهنده نشتی است بررسی کنید. از انگشت خود برای بررسی وجود چربی و خاک روی لوله اگزوز استفاده کنید. لک خاکستری خشک و تیره طبیعی است. زنگ زدگی شدید روی سیستم اگزوز ممکن است به این معنی باشد که باید تعویض شود.
به پایین رادیاتور نگاه کنید تا ببینید از مایع خنک کننده خیس شده است یا خیر. زمین زیر ماشین را از نظر وجود گودال‌های ناشی از نشت روغن یا مایع بررسی کنید. برای هر گونه نشانه ای از نشتی به پایین موتور نگاه کنید. شما نمی خواهید هیچ پوشش روغنی کمک فنرها را ببینید.
به لنت ها و روتورهای ترمز نگاهی بیندازید تا ببینید که آیافرسوده به نظر می رسند. در اطراف کالیپرهای ترمز یا پایین درام ترمز، نباید مایعی تراوش کند.

جهت مشاهده دوره کامل هوش خودرو اینجا کلیک کنید.

جهت اطلاع از شرایط کارشناسی رنگ خودرو با شماره  09352821528 تماس بگیرید.

کتاب هوش خودرو را از دست ندهید! خرید کتاب هوش خودرو

کارشناسی خودرو در تهران

جهت اطلاع از مرکز تشخیص رنگ خودرو حنفی اینجا کلیک کنید.

لطفا امتیاز خود را ثبت نمایید.
0 0 امتیاز ها
Article Rating
عضویت
به من اطلاع بده
0 Comments
نظر برخط
مشاهده همه نظرات
0
نظر خود را درباره این مقاله بیان کنیدx