استفاده از ترمز دستی و نکات نگهداری (بخش دوم)

هرگز با ترمز دستی درگیر رانندگی نکنید.

در حالی که به نظر بدیهی است که بگوییم هرگز نباید با ترمز دستی برانید، ما حدس می زنیم که در برخی مواقع هر راننده بدون اینکه متوجه شود این کار را انجام داده‌است.
رانندگی با ترمزدستی درگیر باعث ساییدگی کفش‌ها و دیسک‌های ترمز و همچنین لنت‌های ترمز اصلی می‌شود. سیستم ترمز خودرو می تواند به دلیل اصطکاک اضافی بیش از حد گرم شود و به نوبه خود باعث ایجاد مشکلات مرتبط در چرخ های خودرو شود.
اگر بوی سوختگی لاستیک به مشام می رسد، بلافاصله خودرو را متوقف کرده و برای تشخیص مشکل، توسط مکانیک حرفه ای آن را بررسی کنید.
گاهی اوقات، اگر برای مسافت یا زمان طولانی با ترمزدستی درگیر رانندگی کنید، گرمای حاصل از اصطکاک اضافی می تواند به مایع ترمز منتقل شود و باعث جوشیدن آن شود.
در بیشتر موارد، گرمای اضافی فقط لعاب به لنت های ترمز اضافه می کند. این لعاب لنت ها را نرم تر می کند و متوقف کردن وسیله نقلیه سخت تر می شود. هنگامی که ترمزدستی را رها کردید و به شرایط رانندگی عادی بازگشتید، لعاب تحت ترمز معمولی از بین می رود.

تعمیر کابل ترمزدستی.

اگر کابل ترمزدستی فقط کمی سفت باشد، ممکن است با روغن نافذ، عملکرد آن برای مدت معینی بازیابی شود. با این حال، اضافه کردن روغن تنها یک راه حل موقت است و به هیچ وجه نباید جایگزین تعمیر واقعی شود. کابل ترمزدستی قطعا باید با یک قطعه جدید جایگزین شود. این تنها راه برای اطمینان از عدم غلتیدن ناخواسته وسیله نقلیه و قبولی ماشین در تست روتین بعدی است.

اگر ترمز دستی مکانیکی روی وسیله نقلیه وجود داشته باشد، وسیله نقلیه حداقل دو کابل ترمزدستی دارد. اینها به گونه ای نصب می شوند که یک کابل ترمز دستی در هر طرف مستقیماً از کالیپر ترمز در محور عقب یا ترمز درام به ترمز دستی در داخل خودرو می رود. اما گاهی اوقات “توزیع کننده” نصب می شود که کابل ترمز دستی را که از ترمز دستی می آید به دو کابل دیگر “تقسیم” می کند و سه کابل را ضروری می کند.
مهم! کل سیستم ترمز خودرو مرتبط با ایمنی شما است. بنابراین فقط پرسنل آموزش دیده باید تعمیرات و نگهداری را انجام دهند. به هر حال، این مسئله در مورد محافظت از دیگران و خود شما است!

تعویض صحیح کابل ترمز دستی به این صورت است.

فرآیند تعمیر بسته به نوع خودرو متفاوت است. اولین کاری که باید در داخل خودرو انجام داد، از بین بردن پوشش اطراف اهرم ترمزدستی است. اکنون باید بتوان کابل ترمز دستی را در آنجا باز کرد. بسته به ساخت وسیله نقلیه، ممکن است در مدت زمان انجام کار تفاوت وجود داشته باشد. اغلب حتی کل کنسول وسط باید برداشته شود تا به کابل‌های داخلی برسید. در مرحله بعد، متخصص کابل های ترمز دستی نصب شده در سمت چرخ را جدا می کند. در اینجا طناب را اغلب می توان به راحتی آویزان کرد.

اما در موارد نادر، کل سیستم ترمز باید جدا شود. در خودروهای دارای ترمز درام، ابتدا باید درام برداشته شود تا بتوان به کابل دسترسی داشت. گاهی اوقات اتفاق می افتد که حتی سیستم اگزوز باید برداشته شود تا بتوان کابل ترمز دستی را کاملاً شل کرد. پس از موفقیت آمیز بودن دو مرحله و مونتاژ مجدد سایر اجزا، ترمز دستی باید تنظیم شود. اتفاقاً هنگام تعمیر ارزش دارد به سایر قطعات‌پوشیده نگاهی بیندازید. کالیپر ترمز، دیسک‌های ترمز و لنت‌های ترمز یا ترمز درام نیز باید بررسی‌شده و در صورت لزوم تعویض شوند.
نکته: اگر ترمز دستی همچنان کار می کند و در شرایط خوبی قرار دارد، اما دیگر به درستی جا نمی افتد، ممکن است فقط «تنظیم» سیستم کافی باشد.
این نکته ضروری است: به دلایل ایمنی، توصیه می کنیم تمام کارهای تعمیر، بازرسی و نگهداری منحصراً در یک کارگاه تخصصی انجام شود!

مراقب ترمز دستی خود باشید تا از شما مراقبت کند.

با نگهداری مناسب و سرویس منظم باید ببیند که ترمز دستی شما سال ها خدمات سالم و کارآمد را به شما ارائه می دهد. اما، در صورت بروز هر یک از مشکلات ذکرشده در بالا،سریعا به یه مکانیک مراجعه کنید تا مشکلات را برطرف کند.

جهت مشاهده دوره کامل هوش خودرو اینجا کلیک کنید.

جهت اطلاع از شرایط کارشناسی رنگ خودرو با شماره  09352821528 تماس بگیرید.

کتاب هوش خودرو را از دست ندهید! خرید کتاب هوش خودرو

لطفا امتیاز خود را ثبت نمایید.
0 0 امتیاز ها
Article Rating
عضویت
به من اطلاع بده
0 Comments
نظر برخط
مشاهده همه نظرات
0
نظر خود را درباره این مقاله بیان کنیدx