09127300460 / 02186120995
هنگامی که ماشین به دلیل فرسودهشدن کمک فنرهای خودرو پرش می کند، می تواند فشار بیشتری به لاستیک ها وارد کند و سایش آن ها را تسریع کند. یک نوع متداول سایش لاستیک ناشی از کمک فنر های فرسوده، حجامت یا اسکالوپینگ است. این به زمانی اشاره دارد که شما در نقاط تصادفی سایش زیاد و آج کم دارید.
قطعات فرسوده معمولاً 3 تا 4 اینچ قطر دارند. و می توانند در سرعت های بالا صدای غرش یا در سرعت های پایین تر دچار رانندگی سخت شوند. اگر متوجه خراشیدگی یا اسکالوپ روی لاستیک های خود شدید، حتما کمک فنرهای خود را فورا چک کنید.
کمک فنرهایی که به درستی کار می کنند، حرکت سیستم تعلیق شما را هنگام ترمزگیری و شتاب گیری تثبیت می کنند. وقتی کمک فنرهای خودرو فرسوده میشوند، قسمت جلویی خودرو در حین ترمزگیری میتواند شیرجه بزند و قسمت عقب در هنگام شتاب گیری میتواند چمباتمه بزند. این یک مشکل جدی است زیرا می تواند فاصله توقف شما را افزایش دهد و فشار زیادی را روی سایر اجزای سیستم تعلیق وارد کند.
اگرچه توصیه نمیشود آن را در جادههای باز امتحان کنید، اما دفعه بعد که رانندگی میکنید میتوانید به نحوه واکنش خودروی خود در هنگام شتابگیری شدید و ترمزگیری توجه کنید. از طرف دیگر، می توانید به شدت کناره های ماشین خود را فشار دهید. اگر قبل از توقف چندین بار جهش کند، نشانه فرسوده شدن کمک فنرها است.
نشانه مطمئن خرابی یا فرسودگی کمک فنر، نشت مایعات است. اگر درزگیر فرسودهشود، مایع هیدرولیک ممکن است نشت کند و عملکرد کمک فنر را کاهش دهد. کثیفی همچنین می تواند وارد لوله شود و بر توانایی پیستون برای حرکت آنطور که در نظر گرفته شده است تأثیر بگذارد.
شاید ساده ترین راه برای آزمایش کمک فنرهای خودرو قضاوت در مورد عملکرد آن ها باشد، اما یک بازرسی بصری و “تست جهش” نیز می تواند برای تعیین اینکه آیا زمان تعویض آن ها رسیدهاست یا خیر، مناسب باشد.
در یک پارکینگ خلوت، با ماشین در حالت استراحت شروع کنید. به شدت شتاب بگیرید و سپس شدید ترمز کنید. اگر قسمت عقب همچنان به چرخش خود ادامه دهد، ممکن است کمک فنرهای عقب شما فرسوده شده باشند. اگر هنگام ترمزگیری دماغه به سمت زمین فرو رفت، کمک فنرهای جلو ممکن است نیاز به تعویض داشته باشند. در جاده، اگر متوجه شدید که خودروی شما زیاد میچرخد، به سختی میپیچد یا تحت تأثیر بادهای متقابل قرار میگیرد، ممکن است به کمک فنرهای جدید نیاز داشته باشید.
ماشین خود را از جلو مشاهده کنید. وقتی ماشین روی یک سطح صاف قرار دارد، باید کاملاً تراز به نظر برسد، یعنی هر دو طرف از سطح به یک اندازه باشند.
• اگر مشخصات سیستم تعلیق خودروی خود را می دانید، می توانید ارتفاع را اندازه گیری کنید. اگر ارتفاع کمتر از حداقل مشخصات باشد، باید خودرو را برای ارزیابی و تعمیر بیشتر نزد یک متخصص ببرید.
جلوی خودرو را به سمت پایین فشار دهید تا کمک فنرهای ضعیف را بررسی کنید. این یک آزمون علمی نیست و تا حدودی ذهنی است. اما زمانی که همراه با سایر چکها انجام شود، میتواند مفید باشد.
• جلوی ماشین بایستید و پای خود را با احتیاط روی سپر یا زانوی خود را روی سطحی قرار دهید که فرورفتگی یا خم شدن نداشته باشد. لازم نیست در مرکز باشد. وزن خود را روی آن نقطه قرار دهید و ماشین را به سمت پایین فشار دهید. سپس به سرعت پا یا وزن خود را بردارید. ماشین باید به سمت بالا پریده و به حالت سفت بازگردد، بدون اینکه به پرش ادامه دهد. اگر بیش از چند بار جهش کند، این نشان دهنده ضعیف بودن کمک فنرها است.
پایه ها یا کمک فنرها را به صورت چشمی بررسی کنید. به دنبال نشانههایی از مایعی باشید که در کمک فنر در حال جاری شدن است. در صورت وجود، کمک فنرهای شما ممکن است خراب باشند. هنگامی که مهر و موم شروع به نشت می کند، کمک فنر بی اثر می شود.
• برای تایید مشاهدات خود و تعویض کمک فنرها باید ماشین را به تعمیرگاه ببرید. توجه داشته باشید که میخواهید تأییدی دریافت کنید که ردهای مایعی که مشاهده کردید واقعاً از نشتی مهر و موم کمک فنر ناشی میشوند. این مایع به راحتی می تواند چیزی باشد که از جاده پاشیده شده است.
جهت مشاهده دوره کامل هوش خودرو اینجا کلیک کنید.
جهت اطلاع از شرایط کارشناسی رنگ خودرو با شماره 09352821528 تماس بگیرید.
کتاب هوش خودرو را از دست ندهید! خرید کتاب هوش خودرو
راست کلیک در این بخش مسدود می باشد!