نحوه بررسی کمک فنرهای خودرو(بخش اول)

لاستیک های ماشین شما تنها نقاط تماس وسیله نقلیه شما و جاده هستند. کمک فنرهای خودرو تضمین می‌کنند که لاستیک‌ها همیشه با جاده در تماس اند، بنابراین باید مطمئن شوید که در وضعیت خوبی هستند. خوشبختانه، آزمایش کمک فنرها دشوار نیست. کمک فنرها بخش مهمی از سیستم تعلیق خودروی شما هستند زیرا در هنگام رانندگی بر روی سطوح ناهموار ضربه را جذب می کنند. کمک فنرها و سیستم تعلیق خودرو با جذب مناسب ضربه و لرزش جاده، رانندگی راحت و ایمن را برای شما و سرنشینان تضمین می کنند. به همین دلیل بسیار مهم است که بدانید چگونه به علائمی توجه کنید که نشان می دهند کمک فنرها فرسوده‌اند و نیاز به تعویض دارند.

کمک فنرهای خودرو جهش را تحت کنترل نگه می دارند.

سیستم تعلیق خودروی شما می تواند دارای فنرهای مارپیچ، فنرهای برگ یا میله های پیچشی باشد تا به شما این امکان را بدهد که با خیال راحت از زمین های ناهموار و دست اندازهای جاده عبور کنید. فنرها با شتاب، کاهش سرعت، پیچ ها و دست اندازها کنار می آیند، اما نوسان می کنند – و اگر نیروی بیرونی بر آن وارد نشود، به نوسان ادامه می دهد. در این حالت وزن خودرو نوسان را کنترل می کند.
با این حال، وزن خودرو به تنهایی نمی تواند نوسان فنر را کنترل کند، که می تواند منجر به شتاب بیش از حد، اسکات، شیرجه رفتن ترمز، چرخش وسیله نقلیه یا جهش چرخ شود. در تمام این موارد، کنترل ماشین برای راننده مشکل است.

کمک فنرها چقدر عمر می کنند؟

مانند هر قطعه خودرو، کمک فنرها نیز مستعد خستگی و فرسودگی هستند. بنابراین، همیشه مهم است که به کیفیت رانندگی خود توجه کنید و کمک فنرهای خود را به طور مرتب چک کنید. طول عمر کمک فنر به عوامل مختلفی از جمله مسافت پیموده‌شده خودرو، سبک رانندگی، شرایط جاده و موارد دیگر بستگی دارد. اما به طور کلی، کمک فنرها مانند لاستیک ها و لنت ترمز خودرو شما، مواد مصرفی محسوب می شوند. بنابراین، ایده خوبی است که آن ها را در حدود 30000 کیلومتر بررسی کنید و در 50000 کیلومتر جایگزین کنید.

چند نشانه کمک فنر فرسوده یا معیوب

کمک فنر فرسوده نه تنها باعث یک رانندگی خشن و ناراحت کننده می شود. بلکه بر روی کنترل و عملکرد ترمز خودرو نیز تأثیر منفی می گذارد. علاوه بر این، می تواند باعث فرسودگی زودرس سایر اجزا مانند لاستیک ها و ترمزها شود. در اینجا نشانه هایی وجود دارد که نشان می دهد ممکن است کمک فنرهای شما فرسوده‌شده باشد.

1. لرزش فرمان

لرزش فرمان شما هنگام رانندگی از روی چاله‌ها یا سطوح ناهموار طبیعی است. با این حال، لرزش بیش از حد، نشانه آن است که کمک فنرهای شما فرسوده‌شده‌اند و نمی توانند لرزش را به اندازه کافی کاهش دهند. اگر فرمان شما حتی در یک جاده صاف و هموار هم می لرزد، کمک فنر شما ممکن است به طور قابل توجهی فرسوده یا آسیب دیده باشد.
علاوه بر سطوح ناهموار، ممکن است هنگام رانندگی در بزرگراه با سرعت، لرزش بیش از حد را نیز تجربه کنید. کنترل فرمان در این شرایط نه تنها ناراحت کننده است، بلکه ممکن است توانایی شما را برای هدایت وسیله نقلیه خود که می تواند منجر به تصادف شود، محدود کند.

2. وسیله نقلیه شما در حین رانندگی می لرزد یا تکان می خورد.

با کمک فنرهای فرسوده، ضربه و لرزشی که تایر شما جذب می کند به کل خودرو نیز منتقل می شود. در نتیجه، ممکن است خودروی شما لرزش، جهش یا تاب‌خوردن بیش از حد داشته‌باشد و در جاده احساس ناپایداری کند. این مشکل معمولاً در هنگام رانندگی با سرعت بالا تشدید می شود.

3. وسیله نقلیه شما بیش از حد در گوشه ها می غلتد یا تکان می خورد.

یکی از عملکردهای کمک فنرها این است که مطمئن شوند بدنه خودروی شما در هنگام پیچیدن در حالت خنثی قرار می گیرد. اگر کمک فنر معیوب دارید، می تواند توانایی خود را برای کنترل سرعت انتقال وزن در پیچ از دست بدهد. این باعث افزایش چرخش بدنه در هنگام پیچیدن به گوشه می شود، به خصوص در سرعت های بالا. همچنین ممکن است باعث شود خودروی شما حتی در هنگام چرخش با سرعت های پایین به فرمان بیشتری نیاز داشته باشد.

جهت مشاهده دوره کامل هوش خودرو اینجا کلیک کنید.

جهت اطلاع از شرایط کارشناسی رنگ خودرو با شماره  09352821528 تماس بگیرید.

کتاب هوش خودرو را از دست ندهید! خرید کتاب هوش خودرو

لطفا امتیاز خود را ثبت نمایید.
0 0 امتیاز ها
Article Rating
عضویت
به من اطلاع بده
0 Comments
نظر برخط
مشاهده همه نظرات

با دوره هوش خودرو آشنا هستید؟

این دوره تنها دوره ی جامع در زمینه کارشناسی رنگ خودرو می باشد که به صورت حضوری و غیر حضوری برگزار می شود.
  • 02186120995
  • 09352821528
0
نظر خود را درباره این مقاله بیان کنیدx

پاپ آپ معامله گر هوشمند